WordPress kotisivut

Huippuluokan ulkoasusuunnittelua ja teknistä toteutusta

WordPress kotisivut ovat palvelutarjontamme ytimessä. Me olemme oikea kumppani silloin kun etsit toteuttajaa, joka hallitsee sekä näyttävän ulkoasusuunnittelun, että laadukkaan teknisen toteutuksen. Ja jolla on lisäksi ymmärrystä hakukoneoptimoinnin hyödyistä.

Meidän toimintamme ohjurina on syvä sitoutuminen asiakkaamme asiaan. Autamme sinua tuomalla yrityksesi toiminnan verkkoon ymmärrettävästi ja parhaita välineitä käyttäen, sekä parhaita käytäntöjä noudattaen.

Huolellinen design

Kun projekti saapuu suunnittelupöydällemme, eletään hienoja hetkiä. Me haluamme että jokainen työ jonka käsistämme laskemme on upea ja omaleimainen, sekä palvelee asiakastamme juuri halutulla tavalla. Vaikuttava visuaalinen ulkoasu ja selkeä käyttäjäkokemus ovat suunnittelumme polttopisteessä ja näistä lähdemme aina liikkeelle.

Jos sinulle merkitsee, miltä yrityksesi näyttää ulospäin, tarjoamme sinulle ratkaisuna huippuluokan web designia yhdistettynä teknisesti vahvaan suorituskykyyn: WordPress kotisivut.

Sisällöntuotanto

Kotisivujen toteutuksen yhteydessä saat meiltä tarvittaessa korkealuokkaisesti toteutettua sisällöntuotantoa

Tuotamme selkeää, soljuvaa ja myyvää tekstiä tarvittaessa useammalla eri kielellä. Rakennamme kirjain kerrallaan brändisi tarinaa. Otamme huomioon hakukonenäkyvyyden, mutta emme astu sen kapulakieliseen ansaan.

Hyvä sisältö houkuttelee ostopolulle, luo suloiset mielenmaisemat, vakuuttaa viipymään ja saattaa kädestä pitäen perille saakka.

WordPress kotisivut – Usein kysytyt kysymykset

Kyllä, WordPress soveltuu kaikenkokoisille yrityksille. Se sopii erinomaisesti myös pienyrityksille monista syistä:

WordPressin peruskäyttö on ilmainen, mikä auttaa pienyrityksiä säästämään kustannuksissa. WordPress kotisivut voidaan perustaa tarvittaessa hyvinkin maltillisella alkuinvestoinnilla.

WordPress kotisivut ovat hyvin helppokäyttöiset: WordPress tarjoaa intuitiivisen käyttöliittymän, joka mahdollistaa verkkosivuston päivittämisen ja ylläpitämisen ilman syvällistä teknistä osaamista. Pienyrittäjät voivat hallita sisältöä ja tehdä muutoksia helposti itse.

WordPress kotisivut ovat myös erittäin joustavat ja helposti laajennettavat. WordPressilla on valtava ekosysteemi teemoja ja lisäosia, jotka mahdollistavat verkkosivuston räätälöinnin tarpeiden mukaan. 

WordPress on myös lähtökohtaisesti rakenteeltaan ​​hyvä hakukoneoptimointiin (SEO). Se tarjoaa monia ominaisuuksia, kuten ystävälliset URL-osoitteet, metatietojen hallinnan ja sivuston nopeuden optimoinnin, jotka auttavat parantamaan hakukonenäkyvyyttä. Pienellä lisätyöllä pienestäkin sivustosta voidaan saada valtavasti myyntitehoja irti.

WordPress kotisivu-toteutuksiemme hinta asettuu yleensä jonnekin 1000-5000 € välille. Hinta muodostuu toteutuksen laajuudesta. Kotisivut, joihin on integroitu monikielinen verkkokauppa on luonnollisestikin isompi työmäärältään kuin yksisivuinen ja yksikielinen landing page- tyyppinen ratkaisu. Perus-yksikieliset kotisivut, joilla esitellään yritys, tuotteet ja palvelut, tekijät + yhteydenottosivu on kustannukseltaan parin tonnin luokkaa.

Ten Digitalin kevyt ja ketterä toimintamalli mahdollistaa sen että kotisivujen tuotantokustannukset pysyvät aisoissa: Me olemme yksittäisiä toimijoita ja teemme töitä pääsääntöisesti kotitoimistoilla. Projekteihin valjastetaan ainoastaan niihin tarvittavat henkilöt per projekti. Useasti vain yksi. Lisäksi pitkän kokemuksen tuoma osaaminen ja tehostetut prosessit mahdollistavat nopeammat vasteajat, sekä selkeämmät vaiheistukset. Meillä ei ole “vakituista henkilöstöä”.  Meillä ei ole vuokrakuluja, eikä juoksevia kuluja ja voimme tuoda nämä yllämainitut asiat kilpailuetuna hintoihimme. Jotka ovat näistä syistä johtuen huomattavasti kustannustehokkaammat kuin monilla vastaavan tason toteutuskyvyllä varustetuilla toimistoilla. 

WordPress kotisivut voidaan toteuttaa lähtökohtaisesti kahdella eri tavalla: 

WordPress.org – Itse WordPress- ohjelmisto on avointa lähdekoodia ja ilmaiseksi ladattavissa WordPress.org:sta. Tällöin kulut, jotka WordPressin käytöstä muodostuvat ovat lähinnä verkkopalvelimen tai webhotellin käytöstä muodostuvat kulut. Lisäksi WordPressiin on olemassa lisäosia, jotka voivat olla maksullisia. Monet lisäosat ovat kuitenkin ilmaisia.

WordPress.com – Toinen vaihtoehto on WordPress.com-palvelu, joka tarjoaa isännöidyn WordPress-ratkaisun. Sen hinnat vaihtelevat eri suunnitelmien ja ominaisuuksien mukaan. WordPress.com tarjoaa erilaisia tilaustyyppejä, kuten ilmaisen, perussuunnitelman, liiketoimintasuunnitelman ja premium-suunnitelman, joilla on erilaiset hinnat ja ominaisuudet. Hinnat voivat vaihdella alkaen muutamasta eurosta kuukaudessa aina kymmeniin tai jopa satoihin euroihin kuukaudessa riippuen valitusta suunnitelmasta ja tarvittavista ominaisuuksista.

Kummassakin vaihtoehdossa lopulliset kulut muodostuvat myös tietysti sen mukaisesti, kuinka paljon ulkopuolista apua tarvitset itse kotisivujen tekemiseen.

Monien mielestä WordPress on helppo käyttää, erityisesti verrattuna moniin muihin verkkosivustojen hallintajärjestelmiin (CMS). Tämä johtuu siitä, että WordPress on suhteellisen intuitiivinen ja käyttäjäystävällinen alusta, joka tarjoaa selkeän ja helppokäyttöisen käyttöliittymän.

Tärkeimmät ominaisuudet, kuten sisällön lisääminen ja muokkaaminen, uusien sivujen tai blogikirjoitusten luominen ovat suoraviivaisia ​​ja helposti opittavissa. Lisäksi WordPress tarjoaa laajan valikoiman ilmaisia ​​ja maksullisia ​​lisäosia (plugins) ja teemoja, jotka mahdollistavat verkkosivuston räätälöinnin ja laajentamisen ilman syvällistä teknistä osaamista.

Käyttäjälleen WordPress on siis helppo. Ja jotta oppisit ottamaan kotisivuistasi maksimaalisen hyödyn irti, me koulutamme sinut sivujen hallintaan. Lisäksi saat meiltä kuvalliset ohjeet sisältöjesi muokkaamiseen ja lisäämiseen.

WordPress on lähtökohtaisesti hakukoneystävällinen (SEO) alusta monista syistä:

WordPress luo automaattisesti ystävällisiä URL-osoitteita, mikä tarkoittaa, että verkkosivustosi URL-osoitteet ovat selkeitä ja kuvailevia, mikä auttaa hakukoneita ymmärtämään sivujesi sisältöä. Käytännössä tämä tarkoittaa että sivujesi osoitteet muodostuvat julkaistun sivun tai artikkelin nimestä (tyyliin:xyz.com/sivun-nimi), eivätkä ne ole esim numeraalisia / satunnaisia (tyyliin: xyz.com/293ijns).  

WordPress on saatavilla myös helppo tapa hallita metatietoja, kuten metaotsikoita ja metakuvaustekstejä, joiden avulla voit optimoida sivustosi jokaisen sivun hakukoneita varten. Metaotsikot ja metakuvaustekstit ovat Googlelle tärkeitä signaaleja sivujesi sisällöstä. Ne näkyvät Googlen hakutulossivuilla lupauksena siitä mitä sivusi pitävät sisällään.

Useimmat WordPress-teemat ovat responsiivisia, mikä tarkoittaa, että ne mukautuvat automaattisesti eri laitteille (kuten puhelimille ja tableteille), mikä parantaa käyttäjäkokemusta joka taas vaikuttaa myönteisesti hakukonenäkyvyyteen. Responsiivisuus tulisi olla muutoinkin itsestäänselvyys, sillä suurin osa verkkoliikenteestä tapahtuu mobiililaitteilla.

Monet (eivät kaikki) WordPressin teemat ja lisäosat on suunniteltu optimoimaan sivuston nopeus ja suorituskyky, mikä on tärkeää sekä käyttäjäkokemukselle että hakukonenäkyvyydelle. 

WordPressissä on sisäänrakennetut toiminnot robots.txt- ja sitemap.xml-tiedostojen hallintaan, mikä auttaa hakukoneita indeksoimaan sivustosi oikein.

Lisäksi, WordPressin laaja valikoima hakukoneoptimointi- eli SEO-lisäosia, kuten Yoast SEO ja RankMath tarjoavat edistyneempiä työkaluja ja toimintoja, kuten avainsanan optimointi, XML-sivukarttojen luominen ja sisäisten linkkien hallinta. Nämä asiat ovat osa niinkutsuttua teknistä SEO:a, jonka avulla WordPress- sivustot saadaan toteuttamaan tärkein tehtävänsä. Tuoda yritykselle näkyvyyttä ja lisää asiakkuuksia.

Tekemämme WordPress kotisivut “asuvat” kumppaniyrityksemme, suomalaisen Zoner– nimisen palveluntarjoajan palvelimilla. Zoner tarjoaa eritasoisia palvelupaketteja, joihin voidaan räätälöidä erilaisia kokonaisuuksia. Zonerin webhotelleihin kuuluu automaattisesti verkkotunnus, sähköpostilaatikoita, levytilaa (määrä valitun paketin mukaisesti), MariaDB-tietokanta ja Installatron-asennusohjelma. Zoner tarjoaa myös ilmaisen SSL-sertifikaatin.

Kun tilaat kotisivusi meiltä, sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia webhotelliin liittyvistä asioista. Me voimme tehdä tilauksen puolestasi ottaen huomioon vaatimukset, jotka kotisivuillasi on.

Yleistietoa webhotelleista:

Webhotelli on palvelin, joka tarjoaa tilaa ja resursseja verkkosivuston tallentamiseen ja sen käyttöön verkossa. Kun halutaan hostata ja ylläpitää WordPress-sivustoa, tarvitaan ensin webhotellipalvelun, joka täyttää WordPressin vaatimukset ja tarjoaa tarvittavat ominaisuudet ja resurssit.

Tässä on muutamia asioita, joita tarvitaan WordPress kotisivujen omistamiseen / ylläpitoon:

 1. Domain-nimi: Osoite, jonka avulla käyttäjät voivat löytää sivustosi verkossa. Voit hankkia domain-nimen erikseen monet webhotellipalveluntarjoajat tarjoavat domain-nimipalveluja webhotellin tilauksen kylkiäisenä.
 2. Webhotelli: Tarvitaan webhotellipalvelun, joka tukee WordPressiä. On suositeltavaa valita webhotelli, joka tarjoaa WordPress-asennuksen ja erikoistuneen tuen WordPressille. Tärkeitä ominaisuuksia ovat riittävä tallennustila, hyvä suorituskyky, tietoturvaominaisuudet ja helppokäyttöinen hallintapaneeli.
 3. MySQL tai MariaDB-tietokanta: WordPress käyttää-tietokantaa sisällön tallentamiseen. Useimmat webhotellipalvelut tarjoavat tietokantoja osana webhotellipaketteja.
 4. PHP-tuki: WordPress on rakennettu PHP-kielelle, joten webhotellin täytyy tukea PHP:ta. On tärkeää että webhotelli tarjoaa riittävän uuden PHP-version WordPressin vaatimuksia varten.
 5. SFTP-yhteys: Tarvitset SFTP-yhteyden (Secure File Transfer Protocol) sivustosi tiedostojen siirtämiseen ja hallintaan webhotellissa. Tämä antaa sinulle turvallisen tavan siirtää tiedostoja sivustosi ja webhotellin välillä.
 6. SSL-sertifikaatti: SSL-sertifikaatti tarjoaa salatun yhteyden sivustosi ja käyttäjän välille. Tämä on tärkeää sekä tietoturvan että hakukoneoptimoinnin kannalta. Monet webhotellipalveluntarjoajat tarjoavat ilmaisia SSL-sertifikaatteja. 

Ten Digital käyttää WordPress-toteutuksissa nopeat sivulataukset mahdollistavaa, käytännöllistä ja luotettavaa Kadence WP:tä. Kadence WP on WordPressin oletuseditoriin, Gutenbergiin pohjautuva WordPress-teema ja lisäosa-kokoelma (plugin), jotka tarjoavat laajan valikoiman työkaluja ja toimintoja WordPress-sivustojen rakentamiseen ja mukauttamiseen. Kadence WP -teema tarjoaa vahvan perustan sivustolle modernilla ja responsiivisella suunnittelulla, kun taas Kadence Blocks -lisäosa tarjoaa lisäominaisuuksia Gutenberg-editoriin, kuten uusia lohkoja ja mukautusmahdollisuuksia.

Kadence WP -teema ja Kadence Blocks -lisäosa ovat suosittuja erityisesti niiden helppokäyttöisyyden ja monipuolisten mukautusmahdollisuuksien vuoksi. Ne tarjoavat intuitiivisen käyttöliittymän sekä kehittäjälle että sivuston sisällön hallinnoijalle.

Joitakin Kadence WP:n ja Kadence Blocksin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 1. Responsiivinen suunnittelu: Teema ja lohkot ovat suunniteltu toimimaan saumattomasti erilaisilla laitteilla, kuten pöytätietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla.
 2. Laajat mukautusmahdollisuudet: Tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja sivuston ulkoasun ja tyylin mukauttamiseen ilman koodaustaitoa.
 3. Nopea suorituskyky: Kadence WP -teema on suunniteltu optimoimaan sivuston latausnopeus ja suorituskyky, mikä on tärkeää käyttäjäkokemuksen ja hakukoneoptimoinnin kannalta.
 4. Gutenberg-lohkot: Kadence Blocks -lisäosa tarjoaa lisäblokkien valikoiman, joita voidaan lisätä Gutenberg-editoriin laajentaaksesi sivustosi rakennusmahdollisuuksia.
 5. Kattava tuki: Kadence WP:n ja Kadence Blocksin kehittäjät tarjoavat laajan tuen käyttäjilleen, mukaan lukien dokumentaatio, tutoriaalit ja tukifoorumi.

Meillä on kokemusta useista eri tavoista toteuttaa WordPress- sivustoja. Aivan alussa teimme WordPress- sivut itse rakentamillamme teemoilla. Siitä olemme usean mutkan kautta päätyneet Kadence WP:hen ja havainneet sen ylivoimaisesti parhaaksi tavaksi toteuttaa verkkosivutuotantoa.

WordPress-sivuja huolletaan ja ylläpidetään säännöllisellä päivityksellä, tietoturvan valvonnalla ja varmuuskopioinnilla. Kun tilaat kotisivusi meiltä, monet turvallisuuspäivitykset ja varmuuskopioinnit saadaan automaattisiksi, jolloin kotisivujesi ylläpito on huoletonta.

Joissakin tilanteissa on kuitenkin hyvä tehdä ajoittaisia manuaalisia tarkistuksia tai “kurkistuksia konepellin alle”, jotta sivustosi toimintavarmuus saadaan pidettyä huippuluokkaisena. Näihin me tarjoamme halutessasi erillisiä kertaluonteisia tarkistuksia.

Sivuston käyttökoulutuksessa vakio-osuutena on manuaalisten varmuuskopioiden ottaminen, jotta mahdollisten ongelmatilanteiden syntyessä, tilanne saadaan korjattua nopeasti.  

Mikäli kotisivuillasi kuitenkin näistä asioista huolimatta jostain syystä syntyy ongelmatilanteita, me autamme aina niiden korjaamisessa.

WordPress on maailman käytetyin verkkosivujulkaisuun tarkoitettu alusta. Kaikista maailman verkkosivuista 43% käyttää WordPressiä. Ja tähän on monia erittäin hyviä syitä: 

WordPressin käyttöliittymä on intuitiivinen ja helppokäyttöinen, mikä tekee siitä sopivan sekä aloittelijoille että kokeneille käyttäjille. WordPress tarjoaa myös valtavan valikoiman ilmaisia ja maksullisia teemoja sekä lisäosia, jotka mahdollistavat sivuston ulkoasun ja toiminnallisuuden mukauttamisen omien tarpeidesi mukaan. Käytännössä WordPress saadaan taipumaan mihin tahansa kuviteltavissa olevaan asiaan, jota verkkosivuilla halutaan toteuttaa.  

WordPress on julkaisualustana erittäin joustava ja soveltuu moniin erilaisiin tarpeisiin, kuten bloggaamiseen, verkkokaupan pyörittämiseen, yrityssivustoihin, portfolioihin jne. Vain taivas on rajana. Lisäksi WordPressin toiminnallisuutta voidaan laajentaa lisäämällä erilaisia lisäosia kulloistenkin tarpeiden mukaan.

WordPress on myös rakenteellisesti lähtökohtaisesti hakukoneystävällinen julkaisualusta, mikä helpottaa sivujen löytyvyyttä hakukoneissa. Lisäksi on olemassa useita hakukoneoptimointi, eli SEO (search engine optimization) -lisäosia, jotka auttavat optimoimaan WordPress kotisivuja parempaan löydettävyyteen.

WordPressia kehitetään jatkuvasti uusien ominaisuuksien ja parannusten lisäämiseksi. Säännölliset päivitykset pitävät WordPressin turvallisena ja kilpailukykyisenä julkaisualustana.

Yksi huomattavan tärkeä seikka on myös se, että omistat itse WordPress- sivustosi. Monet kilpailevat ratkaisut toimivat ns. vuokra-alusta periaatteella, jolloin maksat kuukausittain omasta verkkopresenssistäsi pahimmillaan jopa satoja euroja kuukaudessa. WordPress on loistava tapa toteuttaa yrityksen verkkopresenssi, jolloin et pelkästään omista kotisivujasi itse mutta voit tehdä sen myös erittäin kustannustehokkaalla tavalla.